یادگیری گرامر زبان انگلیسی

یادگیری گرامر زبان انگلیسی: سه نکته طلایی برای استفاده صحیح از زمان‌ های گذشته

در کلاس های زبان انگلیسی، یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که از زبان آموزان خواسته می‌شود درباره‌اش صحبت کنند، زمان های گذشته و اتفاقات مربوط به آن است.

اهمیت این مسئله روشن است: صحبت کردن درباره گذشته تا حد زیادی به معلم یا شخص امتحان گیرنده نشان ‌می‌دهد دانش گرامری زبان آموز در چه سطحی قرار دارد، آیا افعال با قاعده (Regular) و بی قاعده (Irregular) را یاد گرفته، با ساختارهای متفاوت جمله سازی یا همان Tense ها آشناست یا نه و در نهایت آیا توانایی متصل کردن صحیح جملات به هم را دارد یا خیر.

در تمام آزمون‌ های بین‌ المللی از جمله آیلتس، تافل آی بی تی و PTE بخشی به نام Speaking وجود داشته و برای گرفتن نمره خوب در آن، حتما نیاز دارید از ساختارهای صحیح استفاده کنید.

از آنجا که صحبت درباره گذشته یکی از اصلی‌ترین بخش‌های آزمون‌های Speaking است، در اینجا تلاش کرده‌ایم به نکاتی اشاره کنیم که به شما کمک خواهند کرد به شکل متفاوتی این کار را انجام داده و نظر مثبت معلم یا امتحان گیرنده را به خود جلب کنید. با ما همراه باشید!

قبل از شروع به صحبت، برنامه ریزی داشته باشید!

واقعیت این است که ما ایرانی‌ها قبل از شروع به صحبت درباره هر چیزی، در ابتدا آنقدر مقدمه چینی می‌کنیم که در نهایت ممکن است یادمان برود چه می‌خواستیم بگوییم و یا اینکه دیگر فرصتی برای صحبت برایمان باقی نماند.

برخلاف ما، افراد انگلیسی زبان معمولا صاف و پوست کنده می‌روند سراغ اصل مطلب و داستان را به صورت خطی از ابتدا تا انتها تعریف می‌کنند.

قبل از شروع به صحبت، چند لحظه اتفاقات مورد نظر را در ذهن خود مرور کنید. در ابتدا چه اتفاقی افتاد، بعد از آن چه اتفاقاتی و در نهایت چه چیزی پیش آمد. در تمامی آزمون های بین المللی، قبل از شروع به صحبت فرصتی در اختیار شما گذاشته می‌شود تا بتوانید درباره آنچه می‌خواهید بگویید فکر کنید و در صورت لزوم نکاتی را برای خود یادداشت کنید.

در صورتی که این کار را به خوبی انجام دهید، در میان صحبت گیر نخواهید کرد و همواره حرفی برای گفتن خواهید داشت.

گیر کردن هنگام صحبت

از ساختارهای دستوری متفاوت استفاده کنید و آنها را به جای خود به کار بگیرید.

البته که افراد در سطوح متفاوت زبان انگلیسی ساختارهای گرامری متفاوتی بلد هستند و نمی‌توان برای همه نسخه یکسانی پیچید! به خاطر اهمیت فراوان این موضوع، سعی کرده‌ایم  این مسئله خاص را در سطوح متفاوت بررسی کنیم.

سطوح مقدماتی (A1 و A2)

اگر در سطوح مقدماتی (Beginner و Elementary) زبان انگلیسی قرار دارید، در بین فرم های مختلف گذشته احتمالا یک فرم بیشتر بلد نیستید و آن هم گذشته ساده (Simple Past) است. به همین خاطر، واقعا نمی‌توان از شما انتظار داشت وقایع گذشته را مانند حرفه‌ای‌‌ها نقل‌ کنید! اما هنوز هم امکان صحبت کردن به شکلی قابل قبول وجود دارد.

اشتباه معمول در میان زبان آموزان این سطح، این است فراموش می‌کنند که دارند درباره گذشته صحبت می‌کنند و به سراغ زمان حال ساده (Simple Present) می‌روند.

به همین خاطر:

  • جملات را یکی یکی پشت سر هم بسازید و به ترتیب اتفاقات پیش بروید.
  • جمله را تمام کنید و بین هر دو جمله یکی دو ثانیه مکث کنید. بین دو جمله اصلا لازم نیست and بگویید!
  • ساختار صحیح جمله (فاعل+فعل+مفعول+زمان و مکان) را رعایت کنید.
  • توجه کنید که فعلی که به کار می‌برید باید حتما فرم گذشته داشته باشد.

سطوح متوسط (B1)

در سطوح متوسط و نیمه متوسط (Pre Intermediate و Intermediate)، دایره واژگان (Vocabulary) کمی گسترده‌تر شده و احتمالا ساختارهای بیشتری مانند Past Continuous، Present Perfect و Past Perfect را یاد گرفته‌اید. به همین علت، از شما انتظار می‌رود تفاوت معنایی و کاربردی بین زمان های گذشته را بلد باشید و از همه آنها در جایگاه درست استفاده کنید.

زبان آموزان در این سطح، احتمالا فرم صحیح فعل را رعایت می‌کنند اما ممکن است خود را تنها محدود به فرم گذشته ساده (Simple Past) کنند که حتی در صورت صحیح بودن، برای معلم یا شخص امتحان گیرنده چندان قابل قبول نخواهد بود.

پس به شما توصیه می‌کنیم که:

  • تفاوت معنایی و کاربردی چهار ساختار اصلی زمان گذشته در این سطح را بدانید و آنها را رعایت کنید. بین جملات “تنیس بازی کردم” (Simple Past)، “داشتم تنیس بازی می‌کردم که…” (Past Continuous)، “تاحالا هیچ وقت تنیس بازی نکرده‌ام” (Present Perfect) و “قبل از شام، کلی تنیس بازی کرده بودم” (Past Perfect) تفاوت فراوانی وجود دارد.
  • اگر هنوز در زمان‌ها مشکل دارید و نمی‌دانید کدام ساختار را چگونه باید بسازید، تا دیر نشده با معلم خود مشورت کنید که این ایرادها قبل از رسیدن به ترم ‌های بعدی رفع شوند.
  • حروف ربط و قیدهای مخصوص هر یک از این ساختارها بشناسید و آنها را به جای خود به کار ببرید.
  • خود را محدود به چند جمله پشت سر هم نکنید. برای هر یک از جملات خود، به جزئیات پرداخته و در صورت لزوم دلیل بیاورید.

سطوح فوق متوسط و پیشرفته (B2 و C1)

در سطوح فوق متوسط و پیشرفته (B2 و C1)، اشکالات گرامری و ساختاری تا حد زیادی برطرف شده‌اند و زمان آن رسیده که هنر خود را در انگلیسی صحبت کردن به نمایش بگذارید! در این سطوح، مهم‌ترین مسائلی که باید به آنها توجه کنید پرحرف بودن، پرداختن به جزئیات فراوان، به کار بردن فرم‌های صحیح نقل قول، آوردن جملات شرطی و استفاده از جملات Complex و Compound است.

اعتماد به نفس ایجاد شده در زبان آموزان این سطوح، گاهی باعث می‌شود به خود بگویند “تا همینجا کافی است، من همین الان هم می‌توانم با یک فرد انگلیسی زبان ارتباط برقرار کنم و منظورم را به او برسانم، پس مشکلی نیست”.

اگر هدف شما از یادگیری زبان انگلیسی همین است، به شما تبریک می‌گوییم! اما اگر قصد آمادگی برای آزمون آیلتس یا دیگر آزمون‌های بین‌المللی را دارید، باید بگوییم که تا پایان کار هنوز فاصله زیادی باقی مانده است!

پس لطفا:

  • خلاق و پرحرف باشید و در هنگام صحبت کردن درباره یک موضوع، به تمام جزئیات دلایل و جنبه‌های متفاوت موضوع بپردازید.
  • همیشه خود را مجبور کنید در هر بار صحبت از جملات شرطی نوع سوم (Third Conditional)، نقل قول‌ها (Reported Speech) و ساختارهای زمانی گوناگون استفاده کنید. برای مثال اگر دارید تعریف می‌کنید که فلان روز خدای نکرده با اتومبیل خود تصادف کرده‌اید، حتما به این مسائل اشاره کنید که آیا قبلا هم تصادف کرده‌ بودید یا خیر، قبل از نشستن پشت فرمان پدرتان چه توصیه‌هایی به شما کرده بود و اگر حدود 10 کیلومتر در ساعت سریع‌تر می‌رفتید چه اتفاقی ممکن بود بیفتد.
  • در آزمون آیلتس و دیگر آزمون‌های بین‌المللی، استفاده از پیچیده‌ترین ساختارهای گرامری هم برای گرفتن نمرات بالا کافی نیست. به همین خاطر، سعی کنید جمله‌های خود را از حالت ساده درآورده و آنها را به شکل Complex و Compound درآورید (به زودی به تفاوت بین این جملات خواهیم پرداخت).

 

انگلیسی فکر کردن را بیاموزید.

این بخش را با یک پرسش شروع می‌کنیم: در زمان خردسالی چگونه حرف زدن را یاد گرفتید؟

احتمالا خواهید گفت با گوش کردن، تکرار و تمرین. کاملا درست است: همه ما از زمان کودکی عباراتی که شنیده‌‎ایم را با شکل‌ها، رفتارها، اشیاء و احساسات خود و دیگران تطبیق داده‌ایم. به همین خاطر است که وقتی کلمه “سیب” به گوشمان می‌خورد، فورا تصویر یک سیب جلوی چشممان ظاهر می‌شود.

موقع یاد گرفتن زبان فارسی، هیچ زبان دیگری بلد نبودیم که بتوانیم کلمه “سیب” را به آن برگردانیم. پس لطفا در یادگیری زبان انگلیسی هم این کار را نکنید!

فکر کردن به انگلیسی

موقع یاد گرفتن هر زبانی از جمله انگلیسی، مهم این است که “کاربرد” عبارات، جملات و ساختارهای گرامری را یاد بگیرید. ترجمه کردن جملات از فارسی به انگلیسی و بالاعکس، نه تنها سرعت شما در صحبت کردن را به شدت پایین می‌آورد بلکه قطعا باعث اشتباه شدن ساختارهای دستوری خواهد شد. این مسئله در مورد صحبت کردن از زمان گذشته هم کاملا صحیح است.

پیشنهاد می‌کنیم مطلب ما را درباره انگلیسی فکر کردن بخوانید!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

آیا نکته‌ای هست که از قلم افتاده باشد؟ اگر زبان آموز هستید، اصلی‌ترین چالش‌های شما در صحبت از زمان گذشته چه هستند؟ اگر معلم هستید، از چه روش‌هایی برای تقویت مکالمه انگلیسی شاگردان خود در این موضوع خاص استفاده می‌کنید؟

بی‌صبرانه منتظر نظرات شما هستیم!

4.3/5 - (20 امتیاز)
6 پاسخ
  1. مژگان بابایی
    مژگان بابایی گفته:

    روش‌های افزایش تمرکز هنگام مطالعه و چگونگی استفاده از آنها را که نوشتید، کامل مطالعه کردم. و چقدر خوبه که افرادی مثل شما برای مخاطبینشون ارزش و احترام میگذارند و به فکر موفقیت مخاطبینشون هستن

    پاسخ
  2. صحرا حسنی
    صحرا حسنی گفته:

    دانستن زمان افعال و بکار بردن صحیح اونها در جمله خیلی مهمه ممنون ک نکات خوبی رو یادآور شدین

    پاسخ
  3. مشفق
    مشفق گفته:

    یکی به مراقبه اشاره کرد که برای من جای تعجب و تقدیر داشت. دوتاش همزمان باهم در وجودم شکل گرفت 😄

    پاسخ
  4. عباس
    عباس گفته:

    روش های که برای بالا بردن تمرکز به هنگام مطالعه داخل این مقاله نوشتید رو به صورت کامل خواندم جامع بود از هر نظر

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *