موفقیت در Speaking آیلتس

12 نکته برای موفقیت در اسپیکینگ آیلتس (IELTS Speaking)

بخش اسپیکینگ آیلتس (IELTS Speaking) یکی از مهم‌ترین و شاید پر استرس ترین بخش های آزمون آیلتس باشد. هر جا که صحبت از امتحان شفاهی باشد چه در آیلتس و چه در آزمون‌های بین المللی دیگر و حتی امتحان های شفاهی آخر ترم در موسسه ایران اروپا، داوطلبان نگران می‌شوند.

البته که حق هم دارند. افراد بسیاری بوده‌اند که با وجود دانش بالا و عملکرد قابل قبول در بخش های کتبی آزمون، نتوانسته‌اند نمره مورد نظر خود را در بخش Speaking کسب کنند و به همین خاطر از رسیدن به نتیجه مورد نظرشان باز مانده‌اند.

12 نکته موفقیت در آزمون اسپیکینگ آیلتس:

در این نوشته، به 12 نکته کلی اشاره می‌کنیم که شما را در این مواقع بسیار یاری خواهند کرد. چه به دنبال گرفتن IELTS باشید چه TOEFL و چه PTE، با توجه به دانش فعلی خود و با رعایت این نکات می‌توانید نمره اسپیکینگ (Speaking) خیلی بهتری بگیرید.

نکته 1: رسمی باشید!

امتحان آیلتس یک امتحان کاملا رسمی است و مدرک آن هم برای اهداف تحصیلی و شغلی کاربرد دارد. به همین علت، مهم است که در زمان مصاحبه اسپیکینگ آیلتس کاملا جدی باشید و فکر کنید در حال انجام یک مصاحبه شغلی هستید. شوخی کردن با شخص آزمون گیرنده، چندان فکر خوبی نیست و ممکن است به کم شدن نمره شما منجر شود.

نکته 2: در اسپیکینگ آیلتس جواب‌های کامل بدهید!

بازه زمانی 11 تا 14 دقیقه‌ای بخش اسپیکینگ آیلتس، فرصتی است در اختیار شما که درباره کل زندگی‌تان صحبت کنید. پس بهتر است به هر سوالی که از شما پرسیده می‌شود به کامل‌ترین شکل ممکن جواب دهید. برای نمونه، مثالی بسیار ساده می‌زنیم:

آزمون گیرنده در همان ابتدای کار احتمالا از شما خواهد پرسید اهل کجا هستید.

می‌توانید بگویید: Tehran.

آیا برای آزمون گیرنده واقعا اهمیتی دارد که بداند از کدام شهر آمده‌اید؟ آزمون گیرنده می‌خواهد انگلیسی صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن شما را ببیند. پس بگویید:

.I come from the capital of Iran, Tehran

نکته 3: مودب باشید!

موفقیت در Speaking آیلتس

منظور این نیست که خدای نکرده ما به شما می‌گوییم بی ادب!

انگلیسی زبان‌ها در هنگام صحبت کردن آنقدر مبادی آداب هستند که جمله‌ای مثل “Bring me some water, please” به نظر آنها کاملا گستاخانه است، در حالی که این حرف در زبان فارسی به نظر کاملا عادی می‌آید.

برای مثال اگر در هنگام مصاحبه سوالی را متوجه نشدید، به جای عبارت‌هایی مثل “?What” یا “?Sorry” حتما از Could you یا Would you استفاده کنید و بگویید:

?Excuse me, could you repeat your question, please

نکته 4: حرکات فیزیکی خود را کنترل کنید!

حرکات فیزیکی شما، صدا، اعتماد به نفس و صحبت کردن شما را تحت تاثیر قرار داده و روی ذهن شخص امتحان گیرنده هم ممکن است اثر مثبت یا منفی بگذارند.

برای مثال، از دست به سینه نشستن، لمس کردن صورت، دست زیر چانه گذاشتن و … خودداری کنید. آرام و راحت سر جای خود بنشینید و امتحان را تمام کنید!

نکته 5: واضح صحبت کنید.

تا می‌توانید تک تک کلمات را به شکل صحیح و واضح ادا کنید تا شخص آزمون گیرنده کاملا متوجه آنها بشود. به یاد داشته باشید که لهجه شما کوچکترین تاثیری در نمره شما ندارد. چه امریکن صحبت کنید، چه بریتیش و حتی چه مثل هندی‌ها، نمره شما کوچکترین تغییری نخواهد کرد. این را هم به یاد داشته باشید که تلفظ (Pronunciation) و لهجه (Accent) دو مقوله جدا از هم هستند که اولی برای موفقیت در بخش اسپیکینگ آیلتس خیلی مهم است. پس اگر فکر می‌کنید دارید کلماتی را به اشتنباه تلفظ می‌کنید، حتما قبل از آزمون روی آنها کار کنید!

نکته 6: از کلمات بیش از حد ساده استفاده نکنید.

وقتی دارید برای آزمونی مثل آیلتس آماده می‌شوید، حتما انگلیسی شما به جایی رسیده است که فرق بین good و excellent را بدانید! حتما برای توصیف اتفاقات، احساسات و نظرات خود از صفت ها و قیدهای پیشرفته تر استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر، نوشته قبلی ما را درباره عدم استفاده از very بخوانید!

نکته 7: کمی بلندتر صحبت کنید!

نه تنها برای آنکه شخص آزمون گیرنده حرف شما را بهتر بفهمد باید بلندتر صحبت کنید، بلکه از آنجا که در بخش اسپیکینگ آیلتس صحبت های شما ضبط می‌شود و آزمون گیرنده دیگری هم حرف‌های شما را گوش خواهد کرد، لازم است صدایتان به خوبی شنیده شود.

موفقیت در Speaking آیلتس

در آزمون PTE هم که خبری از شخص آزمون گیرنده نیست و همه چیز ضبط می‌شود. پس در اینجا هم باید بلند صحبت کرد!

نکته 8: سرعت خود را تنظیم کنید!

نه بیش از حد سریع حرف بزنید که دچار اشتباهات ناخواسته شوید، نه آنقدر آهسته که آزمون گیرنده فکر کند تسلط لازم را ندارید! با سرعتی متوسط صحبت کنید و آرامش داشته باشید.

نکته 9: درباره کلمات غیر انگلیسی توضیح بدهید!

غذای مورد علاقه تان چیست؟ اگر پیتزاست که احتمالا مشکلی نخواهید داشت. ولی اگر می‌خواهید درباره قرمه سبزی صحبت کنید، مطمئن باشید شخص امتحان گیرنده آشنایی چندانی با آن ندارد.

پس بگویید:

My favorite food is a traditional Iranian dish called “Ghormeh Sabzi”. It contains meat, dried lime and some vegetables. Ghormeh Sabzi is a common all around the  country and is served with rice

نکته 10: در IELTS Speaking از این شاخه به آن شاخه نپرید!

هر سوالی که از شما می‌شود را به اندازه کافی پاسخ دهید. کامل صحبت کردن به این معنی نیست که موضوع اصلی را رها کرده و به سراغ مسائل حاشیه‌ای بروید. روی سوال تمرکز کنید و فقط به مسائل اصلی مرتبط با ان بپردازید.

نکته 11: از اصطلاحات خیابانی و Slang ها استفاده نکنید.

در راستای رعایت نکته 1 (رسمی صحبت کردن) باید بگوییم که Police رسمی است و Cop اصطلاح خیابانی! Items رسمی است و Stuff خیابانی! همیشه در بخش اسپیکینگ آیلتس از کلمات استاندارد و ترجیحا نوشتاری تر استفاده کنید.

نکته 12: از حفظ صحبت نکنید!

قطعا در کلاس های آیلتس کلی تکنیک یاد گرفته‌اید یا یاد خواهید گرفت درباره این که چه چیزی را باید بگویید و چه چیزی را نباید بگویید، ساختار جمله‌های شما چطور باید باشند، چطور باید صحبت های خود را شروع کرده و به اتمام برسانید. البته همه این تکنیک ها خوب و به درد بخور هستند.

ولی مهم‌تر این است که شخص آزمون گیرنده احساس نکند که دارید چیزی که از قبل حفظ کرده‌اید می‌گویید. جواب های شما در بخش اسپیکینگ آیلتس باید طبیعی، روان و غیر تکراری باشند.

موفقیت در Speaking آیلتس

این نکات بسیار کلی و عمومی بودند و تقریبا در هر آزمون انگلیسی که بخش Speaking داشته باشد کاربرد دارند. اما برای آنکه گرفتن بالاترین نمره را در بخش اسپیکینگ آیلتس خود تضمین کنید، توصیه می‌کنیم حتما با متخصصان دپارتمان آیلتس ایران اروپا مشورت کنید!

پیشنهاد ویژه ما، شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس در آموزشگاه زبان ایران اروپا است. شرکت در این آزمون ماک آیلتس آن هم در بهترین موسسه زبان کشور، این امکان را به شما می‌دهد که قبل ازشرکت در آزمون آیلتس (که چندان هم ارزان نیست) با صرف هزینه‌ای ناچیز با نقاط قوت و ضعف خود کاملا آشنا شده و بدانید باید برای گرفتن بالاترین نمره در آزمون آیلتس باید چه کار کنید!

موفق باشید!

4.9/5 - (13 امتیاز)
29 پاسخ
  1. اقاجانی
    اقاجانی گفته:

    سلام
    ممنونم خوب بود ولی در مورد قرمه سبزی مثال خوبی بود از این نمونه مثالا بیشتر گفته بشه خیلی به درد می خوره
    باتشکر

    پاسخ
  2. بهرام حسین پوری
    بهرام حسین پوری گفته:

    با سلام و وقت بخیر ،نکات بسیار حائز اهمیت و مفیدی بودند با تشکر از راهنماییتون.

    پاسخ
    • علیرضا بلوری
      علیرضا بلوری گفته:

      خوشحالیم که مطلب مورد پسند شما قرار گرفته، باز هم به وبلاگ ما سر بزنید!

      پاسخ
  3. حمید حدادیان
    حمید حدادیان گفته:

    درود. بسیار مفید بود.سپاس
    پیشنهاد میشود به اساتید سفارش گردد در کلاس ها در در هر جلسه یک نمونه سوال از ازمون های ایلتس یا تافل جهت اشنایی ارائه گردد

    پاسخ
  4. عماد قاسم خانی
    عماد قاسم خانی گفته:

    من همیشه موقع صحبت با کسی که نمیشناسمش همه چیو فراموش میکنم و استرس میگیرم

    پاسخ
  5. شیوا شعبانی
    شیوا شعبانی گفته:

    یادگیری اسپیکینگ سریع اینه که با یک شخصی که انگلیسی بلده خیلی مکالمه داشته باشیم و خیلی بهمون کمک خواهد شد

    پاسخ
    • moradi
      moradi گفته:

      بله برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسه تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند. 02149109000

      پاسخ
  6. فریبا رجبی
    فریبا رجبی گفته:

    وای خیلی استرس دارم برای آزمون آیلتس
    تمام امیدم به آزمون آزمایشی موسسه ی شماست

    پاسخ
  7. Reza haji
    Reza haji گفته:

    با استرس و لرزش صدا چه باید کرد
    من یکبار آزمون دادم از استرس به تته پته افتادم
    چیکار باید بکنم

    پاسخ
    • moradi
      moradi گفته:

      فقط با تکرار و تمرین زیاد می توانید بر استرس خود مسلط شوید.

      پاسخ
  8. مهرپویا
    مهرپویا گفته:

    تمرین و تکرار باعث میشه استرس و عدم اعتماد بنفس کاملاً از بین بره.

    پاسخ
  9. حمزه لو
    حمزه لو گفته:

    سلام. وقت بخیر. به نکات قابل تاملی اشاره کردین… سپاس از مطالب مفیدتون.

    پاسخ
  10. سبحانیان
    سبحانیان گفته:

    سعی کنید تو اسپکینگ آیلتس استرس نگیرید چون دستپاچه میشین میتونید برای اینکه مسلط باشین به اسپیکینگ زمین رو نگاه کنید و متمرکز باشید کاملا تا حواستون بل محیط وپیرامون خودتون پرت نشه

    پاسخ
  11. تجلی زاده
    تجلی زاده گفته:

    برای اینکه بتونید آزمون اسپیکینگ آیلنس رو به راحتی پشت سر بزارید تمامی موارد ذکر شده رو رعایت کنید خیلی تاثیر گذاره واقعا

    پاسخ
  12. شاهرخ
    شاهرخ گفته:

    قبل از آزمون با خودتون تمرین کنید رو تمرکزتون کار کنید که روز آزمون استرس نداشنه باشین

    پاسخ
  13. جهانیان
    جهانیان گفته:

    قوی بودن اعتماد ب نفس خیلی موثره برای موفق شدن در آزمون اسپیکینگ آیلتس

    پاسخ
  14. قنبرپور
    قنبرپور گفته:

    من یکبار آزمون آیلتس رو شرکت کردم اما قبول نشدم چوم اتلاف وقت زیاد داشتم اما نکاتی ک شمابالا ذکر کردید نکات اصلیه که باید رعایت بشه و خیلی کمک کنندس برای نمره بالت گرفتن

    پاسخ
  15. دنیا حاجیان
    دنیا حاجیان گفته:

    خداروشکر ک تو موسسه ی شما کلاسامو گذروندم نحوه ی تدریس استادا عالیه برای اولین بار راخل آزمون آیلتس شرکت کردم و قبول شدم

    پاسخ
  16. سبحانی
    سبحانی گفته:

    ممنون از اینکه انقد دقیق و واضح مطالب رو اموزش میدید بهترین آموزشگاه هستید

    پاسخ
  17. زاهدیان
    زاهدیان گفته:

    اولین باری ک ازمون اسپیکینگ آیلتس داشتم انقد استرس گرفته بودم که اتلاف وقت زیاد داشتم و نتونستم قیول شم متاسفانه باید مدیریت زمان داشت

    پاسخ
  18. ماهم
    ماهم گفته:

    به نظرم هر کی بتونه مهارت هاشو تو انگلیسی و در بخش اسپیکینگ بالا ببره خیلی راحت و سریع می‌تونه به همه قسمت های زبان انگلیسی مسلط بشه.

    پاسخ
  19. فغانی
    فغانی گفته:

    من می‌خوام مهارت های گفتاری زبان انگلیسی رو تقویت کنم چه کاری کنم که زودتر بتونم به این هدفم برسم.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *