یادگیری گرامر زبان انگلیسی

گرامر زبان انگلیسی: مشکلات، راه حل‌‌ها و نکته‌ها

گرامر زبان انگلیسی، بخش جدانشدنی زبان انگلیسی است. در زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر، کلمات نقش اجزای زبان را بازی کرده و این گرامر است که کارش متصل کردن این اجزا به یکدیگر است.

با وجود اهمیت فراوان گرامر، گاهی اوقات اهمیتی که لازم است به یادگیری زبان انگلیسی داده نمی‌شود. از نظر بعضی افراد، یادگیری گرامر زبان انگلیسی خشک و کسل کننده است. بعضی دیگر هم فکر می‌کنند هدف اصلی رساندن منظور به طرف مقابل است و صحیح و استاندارد صحبت کردن اهمیت خاصی ندارد.

اگر هدف از یادگیری زبان انگلیسی همین باشد که هیچ! اما اگر به دنبال شرکت در آزمون های بین المللی مثل آیلتس یا تافل هستید، مطمئن باشید بدون آموزش گرامر زبان انگلیسی هیچ موفقیتی کسب نخواهید کرد!

بدیهی است که در یادگیری هر زبان، توجه به یک بُعد نتیجهٔ مطلوبی برای زبان‌آموز نخواهد داشت.

به نظر ما، ریشه مشکلات گرامری زبان آموزان در مدرسه است؛ در صورتی‌ که با رعایت چند از طرف دانش‌آموزان و معلمان، این مبحث می‌تواند ملکهٔ ذهن زبان آموزان شده و در یادگیری سایر مباحث زبان انگلیسی هم کمک‌کننده باشد. به همین خاطر در این مطلب سعی داریم نکات گرامری زبان انگلیسی یا بعبارتی نکاتی برای یادگیری و آموزش گرامر های مهم زبان انگلیسی در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید!

1- گرامر مهم است! خیلی مهم!

بعضی دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند از سؤالات گرامر در امتحانات زبان انگلیسی صرف‌نظر کنند. از نظر این دانش‌آموزان، یادگرفتن گرامر های زبان انگلیسی، تأثیر چندانی در سایر مهارت‌های زبان انگلیسی ندارد؛ و همچنین به دلیل اینکه از بخش گرامر، سؤالات کمی در امتحانات درس زبان انگلیسی طرح می‌شود، می‌توان از نمرهٔ این بخش، چشم‌پوشی کرد.

اما، تأسف‌بارتر از نظر دانش‌آموزان در مورد گرامر، توصیهٔ آن دسته از معلمانی است که خودشان به دانش‌آموزان پیشنهاد می‌دهند در هنگام امتحانات، زمان خود را برای مطالعهٔ بخش‌های گرامر زبان انگلیسی، صرف نکنند! نقص سیستم آموزشی مدارس ، آسیب جدی به تفکر، تلاش و آیندهٔ دانش‌آموزان وارد می‌کند. نتیجهٔ این سیستم، دانش‌آموزانی خواهد بود که تعدادی محدود کلمه یاد گرفته‌اند در صورتی‌ که ساخت جملات کلیشه‌ای و سادهٔ زبان انگلیسی را نیز بلد نیستند. شاید اصلی‌ترین دلیل اینکه همه ما سال‌ها در مدرسه زبان انگلیسی یاد می‌گیریم و بعد از آن تازه شروع به کلاس زبان رفتن می‌کنیم همین باشد.

یادگیری گرامر زبان انگلیسی

لازم است اهمیت گرامر انگلیسی برای دانش‌آموزان تشریح شده و از آن‌ها خواسته شود تا تلاش خود را به‌طور موزون و هماهنگ در تمام بخش‌های زبان انگلیسی ادامه دهند. غیرممکن است زبان‌آموز تمام جملات زبان انگلیسی را حفظ کند و هرگز نیازی به ساخت جملهٔ جدید نداشته باشد. به همین خاطر است که آموزش گرامر زبان انگلیسی اهمیت بسیار زیادی در آموزش زبان انگلیسی دارد.

2- گرامر زبان انگلیسی هیچ ربطی به دستور زبان فارسی ندارد!

مقایسهٔ ساختار گرامر زبان انگلیسی با قواعد دستور زبان فارسی کاملاً اشتباه است. باکمی دقت در مباحث ابتدایی هر دستور زبان، متوجه خواهید شد تفاوت‌های اساسی در دستورهای دو زبان وجود دارد. ترتیب اجزای جمله، ترتیب صفات، زمان افعال، ترتیب و جایگاه قیدها در جمله و بسیاری مباحث دیگر، ازجمله تفاوت‌های اساسی دستور زبان فارسی و گرامر زبان انگلیسی است.

بنابراین چنانچه گرامر زبان انگلیسی را مطابق با روش دستور زبان فارسی، یاد بگیرید یا به کار ببرید، به‌ زودی دچار مشکل اساسی در زبان انگلیسی خواهید شد. آنچه واضح است تفاوت اصول دو زبان است. همانطور که زبان فارسی را بدون نیاز به دانستن زبان دیگری یاد گرفته‌اید، در یادگیری زبان انگلیسی هم انگلیسی فکر کنید و ذهن خود را درگیر زبان دیگری نکنید.

3- از یادگیری گرامر زبان انگلیسی نترسید!

روی سخن این پاراگراف با زبان‌آموزان و دانش‌آموزانی است که قصد دارند مانع گرامر را از جلوی راه خود حذف کنند. این را بدانید یکی از دلایل ترس از چیزی، عدم شناخت آن است. پس اگر نسبت به گرامر زبان انگلیسی، حالت تدافعی و احساس گریز دارید، به این دلیل است که شناختی از گرامر ندارید. مسلماً نگاه کردن به یک کوه هم از دور، فکر صعود را سخت جلوه می‌دهد، اما با قدم‌های ابتدایی در مسیر، خواهید دید که حتی کوه هم با قدم‌های کوچک، فتح می‌شود.

بنابراین سعی کنید با راهنمایی معلم خود و تلاش منظم، گرامر زبان انگلیسی را یاد بگیرید. اولین موفقیت‌ها در مسیر یادگیری نکات دستوری زبان انگلیسی، موجب تغییر افکار منفی به مثبت می‌شود و در ادامهٔ مسیر، باعلاقه، اشتیاق و سرعت بیشتری پیش خواهید رفت.

4- کدامیک مهم‌تر است؟ واژگان یا گرامر؟

اغلب دانش‌آموزان پایهٔ هفتم یا زبان‌آموزانی که در جلسات اول آشنایی با زبان انگلیسی، با مباحث گرامری مواجه می‌شوند، دچار ترس و دلهره  می‌شوند. در روش‌های جدید تدریس زبان انگلیسی، آموزش گرامر زبان انگلیسی با چند جلسه‌ تاخیر شروع می‌شود.

 

ازاین‌رو در جلسات ابتدایی سعی بر این است جملات ساده‌ای همچون سلام و احوالپرسی و معرفی خود، آموزش داده شود. پس‌ازاینکه دانش‌آموزان توانایی یک مکالمهٔ کوتاه و ساده را به دست آوردند،‌ آمادگی ذهنی لازم را برای شروع مباحث گرامری خواهند داشت. برای مثال، دانش‌آموزان ابتدا کاربرد و معنی جمله “I am a student” را یاد می‌گیرند. سپس در مراحل بعدی با نحوه ساخت جمله آشنا می‌شوند.

5- به فرم و کاربرد دقت کنید.

برخی کتاب‌های آموزش گرامر زبان انگلیسی، انواع جمله را از طریق فرمول‌ها آموزش می‌دهند. آموزش از طریق فرمول به این صورت است که یک فرمول کلی برای تمام جملات خبری و پرسشی گفته می‌شود. سپس با استفاده از همان فرمول، اجزای جملات، به ترتیب جایگذاری می‌شوند. به مثال زیر توجه کنید.

یادگیری گرامر زبان انگلیسی

فرمول جمله خبری:

قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول یا مسند + فعل + فاعل

مثال:

.Ali was in this restaurant last night

فرمول جملات سؤالی:

نوع اول: جملات سؤالی که جوابشان “بله” یا “نه” است:

? + قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل اصلی + فاعل + فعل کمکی

مثال:

?Do you like tennis

نوع دوم: جملات سؤالی با Wh ها:

? + قید زمان + قید مکان + قید حالت + مفعول + فعل اصلی + فاعل + فعل کمکی + کلمهٔ پرسشی Wh

مثال:

?What sports do you like

فرمول‌های بالا، کامل‌ترین و کلی‌ترین فرمول‌های ساخت جمله‌های خبری و پرسشی هستند. بنا به مقتضیات جمله‌های خبری، ممکن است هرکدام از قیدها یا فعل کمکی، حذف شود. بدیهی است هر جمله‌ای متشکل از حداقل دو جزء فاعل و فعل است. در جمله‌های سؤالی با کلمات پرسشی نیز، آنچه مورد سؤال است حذف می‌شود.

هدف اصلی ما از مطرح کردن این مثال‌ها این بود که برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی، باید روی فرم و کاربرد تمرکز کنید نه ترجمه.

6- روش تدریس فعل‌ها و زمان‌های گرامر زبان انگلیسی

همان‌طور که می‌دانید گرامر زبان انگلیسی شامل سه زمان اصلیِ گذشته، حال و آینده است که هرکدام از آن‌ها شامل زمان‌های فرعی دیگری نیز هستند. واضح است یادگیری تمام این زمان‌ها برای دانش‌آموزان و زبان‌آموزان مبتدی، بسیار سخت است؛ بنابراین لازم است ترتیب تدریس زمان‌ها، از آسان به سخت رعایت شود.

ترجیحاً ابتدا زمان‌های اصلی و به‌تدریج، زمان‌های فرعی به دانش‌آموزان تدریس شود. با این روش، دانش‌آموزان می‌توانند در طول یادگیری زمان‌های فرعی، از زمان‌های اصلی در جملات خود استفاده کنند تا به تسلط کامل در زمان‌های اصلی برسند.

یادگیری تدریجی زمان‌ها موجب می‌شود دانش‌آموزان فرصت کافی برای تمرین هر مبحث داشته باشند. با تمرین و تکرار هر مبحث، ذهن دانش‌آموزان آمادگی لازم برای یادگیری مبحث جدید و مرتبط را پیدا می‌کند.

7- تمرین کنید.

اگر قصد دارید مهارت قابل قبولی در گرامر زبان انگلیسی به دست آورید، باید در خارج کلاس نیز فعال باشید. هر مبحثی از گرامر زبان انگلیسی را که یاد می‌گیرید، حتماً تمرین کنید. بهترین تمرین برای مباحث مختلف گرامری، جمله‌سازی و نوشتن متن است. سعی کنید متن خود را بیش از یک پاراگراف ادامه دهید تا بتوانید در جملات مختلف، از آموخته‌های جدیدتان استفاده کنید.

8- تشابهات را یاد بگیرید. 

در گرامر زبان انگلیسی، برخی عناوین از شباهت ظاهری با یکدیگر برخوردارند. از مباحثی که شباهت بسیاری با یکدیگر دارند، ضمایر فاعلی و مفعولی است. به جدول زیر توجه کنید.

شخص ضمایر فاعلی ضمایر مفعولی
من I me
تو you you
او she / he / it her / him / it
ما we us
شما you you
آن‌ها they them

 

همان‌طور که می‌بینید شباهت ضمیر فاعلی و مفعولی، ممکن است امکان خطا را برای زبان‌آموزان و دانش‌آموزان به وجود آورد؛ بنابراین تدریس این دو مبحث به‌صورت مقایسه‌ای می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. قبل از تدریس این مبحث، دانش‌آموز باید به مبحث فاعل، مفعول و ضمایر زبان فارسی کاملاً آشنا باشد.

9- یک کتاب گرامر خوب بخرید!

داشتن یک راهنمای گرامر زبان عمومی همیشه فکر خوبی است. کتاب‌های بسیاری با عناوین مختلف در کتاب‌فروشی‌ها پیدا می‌شوند که کارشان آموزش گرامر زبان انگلیسی است. اما ما همواره توصیه می‌کنیم برای این کار به منابع معتبر گرامر زبان انگلیسی مراجعه کنید.

کتاب‌هایی مانند Grammar in Use، English Grammar Digest و Communicate What You Mean از منابعی هستند که در این راه به شما کمک فراوانی خواهند کرد!

 

4.4/5 - (25 امتیاز)
22 پاسخ
  1. قهرمان
    قهرمان گفته:

    به اصطلاح گرامر زبان انگلیسی همون پیچ و مهره یادگیریشه که حتمی آدم باید بلد باشه

    پاسخ
  2. صداقت
    صداقت گفته:

    کتاب هایی که معرفی کردید خیلی کتاب های خوبی هستند استادمون تو موسسه زبان هم همین رو معرفی کرده بود

    پاسخ
  3. مهدیه عبیری
    مهدیه عبیری گفته:

    من میخوام‌مدرک ایلتس بگیرم اما برای گرامر زبان انگلیسی مشکل دارم امیدوارم راه حل‌‌ها و نکته‌های شما کمکم کنه

    پاسخ
  4. سهرابی
    سهرابی گفته:

    یادگیری هرچند خیلی سخته ولی جزء لاینفکه یادگیریه زبانه. مثل دستور زبان فارسی

    پاسخ
  5. بهار
    بهار گفته:

    خیلی عالی بود . من بعد از 20 سال دوباره زبان رو دارم شروع میکنم.

    پاسخ
  6. وحید اسدی
    وحید اسدی گفته:

    همیشه نکات شما راهگشا برای آموزش و فهم بهتر زبان آموزان است و ممنون از اینکه این مطالب رو به این خوبی جمع بندی میکنید و در سایتتون قرارمیدین

    پاسخ
  7. سوگند الماسی
    سوگند الماسی گفته:

    واقعا توی مدرسه تدریس به شکل قدیمی و منسوخ شده آموزش داده میشه و همون‌طور که گفته شده مانور چندانی روی بحث گرامر انجام نمیشه

    پاسخ
  8. علی اسلامی
    علی اسلامی گفته:

    اگر فقط قصد مکالمه رو دارید میتونید تا حدی گرامر رو کمتر بخونید گرچه که توی صحبت هم باید طبق قواعد جملات رو بیان کنید و نباید اشتباه کنید و کامل گرامر رو بزارید کنار

    پاسخ
  9. امیرحسین صفاری
    امیرحسین صفاری گفته:

    تمرین توی مبحث گرامر بسیار مهمه و از تمرین کردن غافل نشید و خودتون رو فقط به کلاس و تکالیف معلم معطوف نکنید و خارج از تایم درسی تون دست از تلاش برندارید

    پاسخ
  10. مژگان مولایی
    مژگان مولایی گفته:

    واقعا برای پیشرفت توی درس زبان حتما باید توی کلاس های موسسه ها شرکت کنید چون به صورت حرفه ای تر و اصولی تر آموزش رو به شما میدن و براتون واقعا کمک کننده س

    پاسخ
  11. شبنم الهی
    شبنم الهی گفته:

    نکته ای که هست از آموزش گرامر نترسید و برای خودتون این موضوع رو بزرگ نکنید که نمیتوانید و سخته اتفاقا اگر جای خوب برید و تمرین رو انجام بدین متوجه میشید از چیزی که فکر میکردین راحت تره

    پاسخ
  12. سامان بیاتی
    سامان بیاتی گفته:

    میتونید توی بحث یادگیری گرامر از کتاب های موجود که در بازار هستن هم استفاده کنید البته این نکته رو درنظر بگیرید که قبلش حتما با مدرستون مشورت کنید تا بهترین انتخاب رو داشته باشید

    پاسخ
  13. مهشید صولتی
    مهشید صولتی گفته:

    ممنون از معرفی کتاب های خوبی که در زمینه گرامر معرفی کردین واقعا میتونن باعث پیشرفت بشن و کمک کننده خوبی دراین زمینه هستن

    پاسخ
  14. کیان امجدی
    کیان امجدی گفته:

    حقیقت در مدرسه شاید بشه از سوالات گرامر گذشت و فقط به واژگان و خوندن اونها اکتفا کرد ولی اگر میخواین توی بحث مکالمه و نوشتن زبان حرفه ای بشید باید بگم که حتما به همون اندازه که واژگان براتون مهمه روی گرامر هم تمرکز کنید و وقت بزارید

    پاسخ
  15. علی سهیلی
    علی سهیلی گفته:

    اصلا استرس نداشته باشید اگر دانش آموز هستید خودتون علاوه بر تدریس معلم از کتاب ها و مطالب آموزشی که در اینترنت موجود هست استفاده کنید و اگر توی موسسه ثبت نام کردین که خیلی بهتر هست

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *