مهارت هایی برای سخنرانی به زبان انگلیسی
توانایی سخنرانی به زبان انگلیسی، مهارتی است که در برهه هایی از تاریخ باعث ایجاد تغییرات بزرگ شده است.
اما سخنرانی در برابر جمعی از افراد چه 20 نفر باشند و چه یک میلیون نفر، به زبان فارسی هم کار آسانی نیست، چه برسد به زبان انگلیسی و برای ما که زبان انگلیسی زبان مادریمان نیست.
پس در این نوشته به دو جنبه این ماجرا خواهیم پرداخت: تقویت زبان انگلیسی برای بهتر سخنرانی کردن، و تقویت مهارت های فردی برای انجام بهتر این کار.
چگونه میتوانیم زبان انگلیسی خود را برای سخنرانی تقویت کنیم؟
اگر در یک کشور انگلیسی زبان مشغول ادامه تحصیل بوده یا نمایندهٔ یک شرکت بینالمللی در یک کشور انگلیسیزبان هستید، احتمال دارد که روزی مجبور شوید در برابر تعدادی از افراد مختلف که همه با هم به شما زل زدهاند، به زبان انگلیسی صحبت کنید.
برای آنکه بتوانید یک سخنرانی خوب به زبان انگلیسی ارائه دهید، باید مهارتهایی را فراگرفته و تمرین هم داشته باشید. ازجمله مهارتهایی که برای یک سخنرانی خوب به زبان انگلیسی به دست آورید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رعایت قواعد و قوانین دستوری و استفاده از بهترین ساختارهای گرامری
- انتخاب کلمات، عبارات و اصطلاحات انگلیسی مناسب از طریق مهارتهای ادبی
- تلفظ صحیح کلمات و آهنگ جملات
- به کار بردن عبارات و اصطلاحات پرکاربرد مختص سخنرانی کردن.
حالا سوال بعدی اینجاست که این مهارتها را چگونه باید بدست آورد.
اگر دارید این متن را میخوانید، احتمالا یکی از زبان آموزان موسسه زبان ایران اروپا هستید و به همین خاطر با کلاس های جانبی موسسه هم آشنایی دارید.
پیشنهاد ما، شرکت در کلاس هایی است که روی تقویت مهارت سخنرانی تاکید دارند.
کلاس های بحث آزاد، TED Talk و Critical Thinking از جمله کلاس هایی هستند که به شما در این زمینه کمک فراوانی خواهند کرد.
اگر به شکل جدیتری به این موضوع فکر میکنید و قصد تخصصی کار کردن روی تقویت مهارت سخنرانی خود را دارید، میتوانید دوره تخصصی انگلیسی برای سخنرانی و کنفرانس را امتحان کنید.
روشهای انتقال پیام
در هر کنفرانس یا سخنرانی، صرفنظر از زبان جاری، علاوه بر روش معمول صحبت کردن، روشهای بصری و زبان بدن برای انتقال پیام به مخاطب بسیار به کار میروند. چنانچه سخنران از مهارت خوبی در سخنرانی برخوردار باشد، باید از زبان بدن و روش های بصری کمک بگیرد تا بتواند به بهترین نحو ممکن منظور خود را به حاضرین منتقل کند. در ادامه به توضیح مختصری از هر کدام این روشها خواهیم پرداخت.
-
روش بصری
با پیشرفت فناوری، به تنوع روشها و ابزارهای انتقال اطلاعات افزوده شده و نقش رایانه در انتقال اطلاعات، بسیار پررنگ شده است. به همین حاطر است که در سخنرانیها و همایشها از اسلایدهای پاورپوینت برای تنوع بخشیدن به روشهای انتقال اطلاعات استفاده میشود. اسلایدهایی که برای سخنرانیها آماده میشوند، شامل نمودارها، تصاویر و و اینفوگرافیک هایی هستند که به درک بهتر موضوع کمک میکنند.
سعی کنید در اسلایدها، از نمودارهای واضحی استفاده کنید که بیانکننده خلاصه آمار موضوع مورد بحث شما باشند. اینفوگرافیک ها به مخاطب شما کمک میکنند توالی علت و معلولها، طبقهبندیها و زیرمجموعهها را بهتر درک کنند. اطلاعاتی که بهصورت تصویر و نمودار به نمایش درمیآیند برای همه افراد قابل درکتر هستند.
اگر قصد استفاده از این گونه تکنولوژی ها را در سخنرانی دارید، پیشنهاد میکنیم SlideShare را هم امتحان کنید. تنها با ساختن یک حساب کاربری در وبسایت SlideShare میتوانید از به رایگان از بیشتر قابلیت های این ایزار قدرتمند استفاده کنید.
نرم افزار Google Slides هم انتخابی خوب برای ساختن چنین فایل هایی است، مخصوصا اگر عجله داشته و میخواید یک اسلاید ساده را به سرعت بسازید. Google Slides پیچیدگی های Power Point را نداشته، همیشه و در هر دستگاهی در دسترس شماست و نیازی به نصب روی کامیوترتان هم ندارد.
-
زبان بدن (Body Language)
زبان بدن، به حرکات خودآگاه یا ناخودآگاه دست، صورت و چشمها گفته میشود که ممکن است گفتههای گوینده را تأیید یا تکذیب کنند. آنچه در زبان بدن مهم است، استفادهٔ بهجا و درست از حرکات دست و صورت در راستای تفهیم بهتر مطالب به مخاطب است. شناخت زبان بدن، از پیچیدگیهای بسیاری برخوردار است؛ منابع رایگان بسیاری در بستر اینترنت وجود دارند که میتوانند شناخت شما را نسبت به زبان بدن افزایش دهند.
استفادهٔ درست از زبان بدن، میتواند جذابیت سخنرانی شما را دوچندان کند. زبان بدن همچنین میتواند بهعنوان روش کمکی برای ارائه مطالب انگلیسی به مخاطبین غیر انگلیسیزبان باشد. شما باید در جلسهٔ سخنرانی، سطح مهارت تمامی حضار از زبان انگلیسی را مورد توجه قرار دهید. زبان بدن شما میتواند در جلب توجه یا درک بهتر مخاطبین، کمک شایانی بکند؛ ازاینرو، قبل از سخنرانی، با مهارت های زبان بدن آشنایی پیدا کنید.
-
مباحث گفتاری
مباحث گفتاری یا همان موضوع اصلی سخنرانی که از طریق کلامی به مخاطبین منتقل میشود، مهمترین بخش سخنرانی است. رعایت دستور زبان و ادبیات زبان جاری در سخنرانی، موجب انتقال درست مفاهیم و مقاصد سخنران میشود. این موضوع در سخنرانی به زبان انگلیسی، اهمیت دوچندان پیدا میکند.
سخنرانی به زبان انگلیسی، مخصوصا برای مخاطبین با زبان های گوناگون، نیازمند این است که سخنران در انتخاب جملات، کلمات، عبارات و اصطلاحات دقت دوچندان به خرج دهد. از این رو توصیه میشود چنانچه یک سخنرانی به زبان انگلیسی در پیش دارید، متن سخنرانی خود را از نظر ادبی و دستور زبان انگلیسی، ویرایش کنید.
جنبهٔ علمیِ سخنرانی نیز، یکی دیگر از جنبههای بررسی متن سخنرانی است که مرتبط با موضوع این مطلب نیست.
7 نکته در سخنرانی به زبان انگلیسی
برای تقویت مهارت سخنرانی به زبان انگلیسی، باید مهارت خوبی در مکالمه زبان انگلیسی به دست آورید. بسیاری از مهارت هایی که در مکالمه انگلیسی کسب میشوند، در کنفرانس و سخنرانی به زبان انگلیسی، کاربرد دارند.
1- تأثیر لهجه و تلفظ در سخنرانی به زبان انگلیسی
یکی دیگر از عوامل موثر در یک کنفرانس یا سخنرانی، لهجه گوینده یا سخنران است. با وجود اینکه لهجه گوینده نشان دهنده سطح دانش و توانایی او در سخنرانی نیست، باز هم میتواند در بخش ناخودآگاه ذهن مخاطبان تاثیر مثبت یا منفی بگذارد. برای مثال، این موضوع قابل انکار نیست که یک سخنران با لهجه هندی یا چینی نسبت به یک شخص زاده شده در لندن تاثیرگذاری کمتر در ذهن شنونده دارد (میدانیم شاید این صحبت نژادپرستانه به نظر بیاید، اما متاسفانه این پدیده در تمام دنیا وجود دارد).
پیشنهاد ما، شرکت در کلاس های کار کردن روی لهجه (Accent) است.
اما بسیار مهمتر از لهجه (Accent)، طرز تلفظ کلمات (Pronunciation) شخص گوینده است که اتفاقا کوچکترین اشتباه در این بخش میتواند سطح دانش و اعتبار شما را نزد مخاطب بسیار بالا و پایین ببرد.
برای مثال، کلماتی مثل Three و Tree را در نظر بگیرید که ما ایرانی ها معمولا با دومی راحتتریم، چون صدای /θ/ در فارسی وجود ندارد.
اما قطعا میدانید این دو واژه معنی های کاملا متفاوت دارند و استفاده اشتباه از آنها میتواند به خراب شدن سخنرانی شما منجر شود. تازه این مثال ساده بود و بالاخره میتواند تا حدودی به لهجه شما مرتبط شود. اما همیشه اینطور نیست!
قبل از سخنرانی، همیشه زیر کلمات مهم در متن خود خط بکشید و تلفظ آنها را در اینترنت یا دیکشنری خود چک کنید تا در هنگام سخنرانی اتفاق ناگواری نیفتد.
2- بخشهای مختلف سخنرانی را رعایت کنید.
همان طور که میدانید هر متن تشکیل شده از معرفی، مقدمه، موضوع اصلی و توضیح، شواهد و نتیجهگیری. رعایت این توالی باعث میشود بتوانید مطالب را طوری ارائه دهید که موجب خستگی مخاطب نشود. مطالبی که در هر بخش از سخنرانی و طبق روال مذکور ارائه میشود، مطالب را به ترتیب از کماهمیت تا با اهمیتترین، ارائه میدهد. در ارائه، کنفرانس و سخنرانی به زبان انگلیسی برای مخاطبین انگلیسی زبان، باید به این نکته توجه خاص داشته باشید؛ گوش دادن به سخنرانی به زبان انگلیسی برای مخاطبین غیر انگلیسی زبان، ممکن است خسته کننده باشد. از این رو، رعایت کوچکترین نکتهها میتواند از این امر جلوگیری کند.
3- شروع (First Impression) خوبی داشته باشید.
مخاطبان معمولا سخنرانان را با توجه به تاثیری که در همان ابتدا رویشان گذاشته (First Impression) قضاوت میکنند. اگر سخنرانی خود را خوب شروع کنید، اشتیاق مخاطبین خود را برای گوش دادن به ادامهٔ سخنرانی، تضمین میکنید. شروع خوب یعنی اعتماد به نفس، سلام، معرفی و مقدمه صحبت که میتوان گفت حتما مهمترین بخش یک سخنرانی است.
4- ارتباط چشمی (Eye Contact) برقرار کنید.
یکی از معیارهای یک سخنرانی خوب، ارتباط چشمی گوینده با مخاطبین و حضار است. در سخنرانی به زبان انگلیسی برای حضار غیر انگلیسی زبان، رعایت ارتباط چشمی، موجب جذب توجه و دقت هرچه بیشتر مخاطبین میشود. همانطور که میدانید در یک سخنرانی به زبان انگلیسی، توجه مخاطبین برای درک هرچه بهتر مقصود و منظور گوینده، از اهمیت ویژه برخوردار است.
5- با ادبیات رسمی (Formal) صحبت کنید.
متناسب با مخاطبین خود، رسمیت جلسه را رعایت کنید. اگر برای اساتید خود کنفرانس میدهید، لازم است از نهایت رسمیت استفاده کنید؛ اما اگر داخل کلاس برای دانشجویان و همکلاسیهایتان کنفرانس میدهید، میتوانید از جملات و عبارات غیررسمی در چارچوب موقعیت، استفاده کنید.
رسمیت در سخنرانی به زبان انگلیسی، با عبارات، جملات، اصطلاحات و زبان بدن اعمال میشود. از این رو لازم است طیف رسمیت را در اصطلاحات و عبارات، مطالعه کنید و یاد بگیرید. عدم رعایت رسمیت در حضور حضار ممکن است نشانه از بی احترامی به آنها باشد.
6- گاهی در میان سخنرانی، وقفه ایجاد کنید.
اینکه بخواهید در طول سخنرانی بهصورت متکلم وحده و بیوقفه صحبت کنید، مطمئناٌ به نیمهٔ سخنرانی نرسیده، نیمی از مخاطبین خود را از دست میدهید. سخنرانی به زبان انگلیسی برای حضار غیر انگلیسیزبان از حساسیت بیشتری برخوردار است. برای آنکه توجه حضار را به خود جلب کنید، سعی کنید چند بار در طول سخنرانی خود، از حضار تشکر کنید و با آنها تعامل برقرار کنید؛ برای اطمینان از اینکه مطالب عنوانشده به درک آنها رسیده است، سؤالاتی با پاسخ کوتاه از حضار بپرسید.
7- عبارات معمول در سخنرانی ها را یاد بگیرید.
عبارات معمولی را که در زمانهای مختلف یک سخنرانی به زبان انگلیسی استفاده میشوند یاد بگیرید. با توجه به اینکه تعداد این عبارات زیاد نیست، بهراحتی میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، آنها را پیدا کنید. در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- شروع یک مطلب جدید:
- To begin on
- To start off with
- To start off by
- بیان دلایل یک پدیده یا یک تصمیم:
- Base on
- استفاده از مشارکت حضار:
- Come up with
- صحبت در مورد مبحث جدید:
- Move on to
- جمعبندی مطالب و نتیجهگیری:
- To conclude
8- از فناوری استفاده کنید.
استفاده از ویدئو پروژکتور یکی از روشهای ارائه مطالب در سخنرانی است. استفاده از روشهای مختلف، که در قسمت “روشهای انتقال پیام”، گفته شد، از یکنواختی در سخنرانی جلوگیری میکند. قبل از سخنرانی، اسلایدهای پاورپوینت شامل نکتهها، نمودارها و اینفوگرافیک های مرتبط با مطلب خود را آماده کنید. استفاده از گرافیک و رنگ در اسلایدها برای مخاطبین خوشایند است.
باسلام
مطلب دبدگاه جالبی برای کاربرد به من داد.
سپاسگزارم
دانلود و گوش دادن به سخنرانی های انگلیسی زبان به تلفظ هم کمک میکنه ؟
بله بسیار کمک کننده می باشد.
مطالب و متدهای کاربردی و مطالب مفید روزانه از آموزشگاه زبان ایران اروپا بسیار متشکریم
گوش دادن به پادکست ها هم خیلی خوبه
سلام و وقت بخیر
روش های انتقال پیام و یک سخنرانی خوب انگلیسی رو عالی توضیح دادین
راهنمایی و آموزشهای شما باعث شده با اعتماد بنفس تو جمع به راحتی صحبت کن
دقیقا همینطوره استفاده درست از زبان بدن body language و ارتباط چشمی بامخاطب خیلی میتونه در جدب مخاطب موثر باشه… ??
چقدر این راهنماییهای شما به اعتماد به نفس ما در صحبت کردن توی جنع کمک میکنه واقعا ممنونم از این موسسه
عزیزانی که اماده ازمون ایلتس برای مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور هستن این مقاله بسیار مهم میتونه باشه چون به زودی در دانشگاه باید به لکچر و کنفرانس و سخنرانی در سمینارهایی که دانشگاه تدارک دیده عادت کنن.