مهاجرت به کانادا

5 راه برای مهاجرت به کانادا

5 راه برای مهاجرت به کانادا
میانگین 5 (100%) از 2 رای

مهاجرت به کانادا یا هر کشور دیگر، معمولا کار آسانی نیست و نیاز به تلاش و پیگیری فراوان دارد. خوشبختانه، کانادا کشوری است مهاجرپذیر که راه‌ های فراوانی را جلوی پای متقاضیان مهاجرت به این کشور گذاشته است.

برای کسانی که قصد زندگی و کار در کانادا را دارند، 5 راه اصلی وجود دارد که هر کدام برای عده‌ای از آنها مناسب است. در ادامه ای نوشته، به ارائه توضیحاتی درباره این 5 روش خواهیم پرداخت تا بتوانید از ابتدای کار هدف خود را مشخص کرده و تا انتهای مسیر با موفقیت پیش بروید.

با ما همراه باشید!

روش اول: Express Entry

دولت فدرال کانادا در سال 2015 سیستم مهاجرتی Express Entry را معرفی کرد. Express Entry یک سیستم مدیریت درخواست‌های کار یا تحصیل در کانادا است. از زمان معرفی Express Entry، هزاران متقاضی به همراه خانواده‌هایشان از این راه اقدام به مهاجرت به کانادا کرده‌‎اند.

Express Entry در حال حاضر شامل 3 برنامه اصلی است: Federal Skilled Worker و Canadian Experience Class و Federal Skilled Trades Program. روش‌های دیگری به غیر از این سه برنامه وجود دارند که به آنها Provincial Nominee Program یا PNP می‌گویند.

Express Entry چطور کار می‌کند؟

متقاضیان شرکت در یکی از برنامه‌های مهاجرتی Express Entry باید در ابتدا درخواست خود (Expression of Interest) را برای دولت کانادا بفرستند. اگر از نظر دولت کانادا واجد حداقل شرایط لازم باشید، درخواست شما وارد مرحله بررسی شده که به آن Express Entry Pool گفته می‌شود.

در مرحله بعدی، به شما یک امتیاز داده می‌شود که برای مقایسه شما با دیگر متقاضیان مهاجرت به کانادا به کار می‌رود. اداره مهاجرت، پناهندگی و اقامت کانادا (IRCC) معمولا به متقاضیان با بالاترین امتیاز دعوتنامه تقاضا (ITA) فرستاده که در صورتی که شما هم ITA دریافت کنید، تا 90 روز فرصت دارید درخواست اقامت خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.

مهاجرت به کانادا

با سر زدن به این صفحه می‌توانید ببینید آیا Express Entry برای شما مناسب هست یا خیر.

روش دوم: برنامه‌ های متقاضیان استانی (PNP)

در حال حاضر 10 استان در کانادا هستند که برنامه‌ها و سیاست‌های مهاجرتی خاص خود را دارند. این برنامه‌های مهاجرتی خاص این استان‌ها به اصطلاح PNP نامیده می‌شوند.

از آنجا که شرایط و قوانین مربوط به هر یک از PNP ها با دیگری متفاوت است، پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت‌های مربوط به هر یک از این استان‌ها مراجعه کنید. اما به صورت کلی، متقاضیان موفق معمولا واجد  یکی از این شرایط هستند:

  1. اخیرا در کانادا کار کرده یا در حال حاضر به صورت قانونی در این کشور مشغول به کار هستند.
  2. تقاضای آنها در Express Entry Pool بوده و واجد شرایط اپلای کردن در یکی از PNP های مرتبط با سیستم Express Entry است.
  3.  با یک شخص یا شرکت داخل یکی از استان‌ها ارتباطی کاری یا تحصیلی دارند.
  4. یکی از اعضای خانواده آنها داخل آن استان مشغول به زندگی است و می‌تواند در صورت لزوم از فرد متقاضی پشتیبانی کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر از PNP ها و استان‌های مربوط به آنها، اینجا کلیک کنید.

روش سوم: مهاجرت به کبک (Quebec)

استان Quebec علاوه بر هماهنگ بودن با دولت فدرال کانادا در سیستم Express Entry، خودش به به صورت مستقل نیز اقدام به پذیرش مهاجر کرده و به خاطر شرایط ویژه آن، بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا مستقیما برای اپلای کردن به سراغ دولت Quebec می‌روند.

در حال حاضر، استان کبک (Quebec) سه برنامه اصلی Quebec Skilled Program و Quebec Selection Certificate و Quebec Business Immigration را ارائه می‌کند.

در برنامه Quebec Skilled Worker یا QSW، درخواست‌ها معمولا با هم مقایسه نمی‌شوند بلکه مبنای کار بر این است که چه زمانی درخواست خود را ثبت کنید. این امر به این معنی است که قرار نیست با دیگر متقاضیان رقابت کنید بلکه اگر صلاحیت‌ها و شرایط شرکت در برنامه داشته و قبل از آنکه ظرفیت پر شود درخواست خود را ارسال کنید، اقامت کانادا به شما داده خواهد شد. این برنامه اولویت را به کسانی می‌دهد که سابقه کار مناسبی در مشاغل مورد نیاز استان Quebec داشته باشند. این برنامه نیاز چندانی به تسلط بر زبان فرانسوی ندارد.

برنامه Quebec Experience Class که به صورت کوتاه PEQ نامیده می‌شود، تنها سیستم مهاجرت به کبک است که به تسلط به زبان فرانسوی نیاز دارد. برنامه مهاجرتی PEQ برای کسانی که مدتی به عنوان دانشجو یا کارگر در استان Quebec زندگی کرده‌‌اند نیز مناسب است. این سیستم شبیه به QSW نیست که بر مبنای امتیازهای شما کار کند بلکه اگر حداقل شرایط لازم را برای درخواست اقامت داشته باشید، درخواست شما باید توسط دولت کبک بررسی شود.

برنامه Quebec Business Immigration برای افرادی طراحی شده که سابقه‌ای در به راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار داشته و قصد مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری و به راه اندازی یک کسب و کار در استان کبک را دارند.

روش چهارم: مهاجرت تحصیلی

اگر یکی از شرایط ذکر شده در بالا را دارید، مهاجرت از طریق تحصیلی یکی از بهترین راه‌های مهاجرت به کانادا است.

وقتی قصد تحصیل در کانادا را داشته باشید، شرایط شما برای اقامت دائم در کانادا بسیار مساعد خواهند شد. تقریبا همه برنامه‌های مهاجرتی کانادا به سابقه تحصیلی در کانادا اهمیت فراوانی می‌دهند و به همین خاطر تحصیل در دانشگاه‌های کانادا مرسوم‌ترین راه برای تبدیل اقامت موقت دانشجویی به اقامت دائم است:

  • اگر از قبل شرایط گرفتن اقامت را دارید، تحصیل در کانادا شانس شما را برای گرفتن اقامت بسیار افزایش می‌دهد.
  • اگر چنین شرایطی ندارید، تحصیل در کانادا می‌تواند به شما کمک کند این شرایط را پیدا کنید!

مهاجرت به کانادا

همانطور که حتما می‌دانید، برای گرفتن پذیرش در دانشگاه‌های کانادا و تقریبا همه دانشگاه‌های انگلیسی زبان دنیا نیاز به یک مدرک بین‌المللی زبان مانند آیلتس، تافل یا PTE دارید. برای آنکه بدانید تا گرفتن مدرک مورد نظر خود چقدر فاصله دارید و برای قبولی در آن چه باید بکنید، حتما با متخصصان آموزشی ما مشورت کنید!

روش 5: اسپانسرشیپ خانوادگی (Canadian Family Sponsorship)

پیوستن به خانواده بعد از مهاجرت تحصیلی، دومین راه مرسوم برای اخذ اقامت کانادا است. اگر همسر یا فرزندی دارید که شهروند یا مقیم دائم کشور کانادا است، آنها می‌توانند برای رفتن به کانادا “اسپانسر” شما شوند.

اسپانسرشیپ همسری (Spousal Sponsorship)

اگر به صورت قانونی و رسمی ازداوج کرده‌ باشید و همسر شما مقیم کانادا باشد، این شخص می‌تواند شما را به کانادا دعوت کرده تا شما هم بتوانید اقامت دائم کانادا را بگیرید. توجه داشته باشید که درخواست و مدارک شما توسط اداره ویزا بررسی شده و تصمیم نهایی با آنها است. پس باید حتما به آنها ثابت کنید که ارتباط همسری شما کاملا واقعی بوده و هیچ کلکی در کار نیست!

اسپانسرشیپ والدین (Parent and Grandparent Sponsorship)

اگر فرزند یا نوه‌ای در کانادا دارید که حداقل 18 سال سن داشته و توانایی حمایت مالی از شما برای زندگی در کانادا را دارد، شانس این را دارید که از این طریق وارد کانادا شوید. دولت کانادا هر چند وقت یک بار این امکان را برای افراد مقیم فراهم کرده و متقاضیان به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند. به همین خاطر برای این نوع مهاجرت باید کمی شانس هم داشته باشید!

البته کسانی که این امکان برایشان فراهم نیست، همچنان می‌توانند از سوپرویزای کانادا استفاده کنند. یعنی امکان دارد بتوانید یک ویزای 10 ساله با امکان چند بار ورود و خروج بگیرید تا هر وقت خواستید با فرزند یا نوه خود دیدار کنید!

برای آنکه بیشتر در این باره بدانید، توصیه می‌کنیم نگاهی به این صفحه هم بیندازید.

 

راه‌های مهاجرت به کانادا محدود به موارد بالا نیست و قطعا با مشاوره با وکیل خود می‌توانید اطللاعات بیشتری در این باره کسب کنید. موفق باشید!

 

0 پاسخ

نظر خود را ثبت کنید

نظر شما مهم است!
همین حالا به ما بگویید درباره این نوشته چه فکر می‌کنید!

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *